Zelf organiseren

Gezond Genieten

Bijeenkomst

Wil je een lokale bijeenkomst Gezond Genieten organiseren, maak dan gebruik van een gespreksleider, voorlichtingsmateriaal en aansprekende werkvormen om samen na te denken over gezond genieten en alcoholgebruik.

Je kunt daarbij denken aan vragen als:

  • Wat is de relatie tussen alcohol en zaken als leeftijd, medicijngebruik, voeding en beweging?
  • Welk effect heeft een periode zonder alcohol op nachtrust en energie?
  • Hoe bewust ben ik van mijn eigen alcoholgebruik?
  • Is een uitdaging als ’40 dagen geen druppel’ iets voor mij?

Aandacht voor alcohol en ouder worden

Als je ouder wordt, verandert je lichaam. Alcohol op oudere leeftijd heeft daardoor een sterker effect, wat bijvoorbeeld het risico op vallen kan vergroten. Dat weet niet iedereen. Zo zijn er meer aspecten van het ouder worden die maken dat het goed is om stil te staan bij de impact die alcohol kan hebben. Bijvoorbeeld de combinatie met medicijngebruik. Maar ook het gegeven dat je meer vrije tijd hebt en dat bij sociale activiteiten een glaasje soms zo normaal lijkt. Dan kun je zomaar meer gaan drinken. Met genieten is niets mis, maar op een gezonde manier genieten, biedt veel voordelen. Dat is de boodschap.

Bijeenkomst

De lokale bijeenkomsten worden altijd begeleid door een gespreksleider. Indien gewenst kan een apotheker aanvullende informatie geven. We werken in dit project namelijk samen met de KNMP, de brancheorganisatie van apothekers. De apotheker vertelt over de relatie tussen alcohol, medicijnen en het risico op vallen, en uiteraard over hoe je dat risico verkleint.

Informatiepakket

Wil je voor je afdeling een informatiebijeenkomst Gezond Genieten organiseren? Alle informatie die je nodig hebt, vind je in het informatiepakket. Wil je graag een gespreksleider voor je bijeenkomst? Neem dan contact op.