Wat is de Academie?

Het platform van vrijwilligers door heel Nederland

De Academie KBO-PCOB is het digitale platform van en voor betrokken senioren. Via het platform kunnen we elkaar helpen en inspireren. Per thema en onderwerp kun je grasduinen in informatie, tips, goede voorbeelden en activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Het platform is er ook om kennis te delen. We nodigen je van harte uit om initiatieven, ideeën en bijeenkomsten te delen. Wil je een bijdrage leveren?

Sluit je aan!

Je kunt zelf een profiel aanmaken en bijdragen aan de inhoud. Klik daarvoor rechtsboven op ‘registreren’. Je ontvangt vervolgens een mail met een link, waarmee je de registratie verder compleet kunt maken. Maak een profiel aan van jezelf waarin je beschrijft waar je bij betrokken bent, bij welke onderwerpen en welke activiteiten. En schrijf desgewenst iets over je eigen kennis en vaardigheden. Makkelijk wanneer je elkaar wilt vinden om ideeën uit te wisselen, want alleen als je zelf een profiel hebt kun je het profiel van andere mensen bekijken.

Organiseer je een interessante bijeenkomst of cursus? Plaats het in de Agenda, zodat ook anderen geïnspireerd raken en zich kunnen aanmelden als ze mee willen doen.
Bij Successen staat een verzameling van prachtige voorbeelden. Leuk om inspiratie op te doen. Heb je een suggestie voor een succesverhaal? Laat het ons weten.
Onder Zelf Organiseren tref je vele suggesties om in te zetten bij je vrijwilligerswerk.

Wil je ons mailen met een vraag of suggestie? Dat kan via academie@kbo-pcob.nl.

Samen maken we ons sterk voor een krachtige positie van senioren in de samenleving.
Kijk ook op de site van kbo-pcob.