Onderwerp

Wijs met medicijnen

Vind je het belangrijk dat mensen goed met hun medicatie omgaan? Help dan mee om senioren wijzer te maken bewust om te gaan met medicijnen.

Wat is 'Wijs met Medicijnen'?

Senioren krijgen vaak te maken met chronische aandoeningen en gebruiken regelmatig verschillende medicijnen door elkaar. Vele hebben bijwerkingen en werken al dan niet goed samen. Kortom, medicijngebruik kan ingewikkeld zijn en vraagt om extra aandacht.

KBO-PCOB en apothekersorganisatie KNMP hebben de handen ineengeslagen en voeren samen de voorlichtingscampagne ‘Wijs met Medicijnen’. Het doel is om ouderen bewust te maken van de risico’s bij het gebruik van verschillende medicijnen.

Organiseer een themabijeenkomst, en maak gebruik van het foldermateriaal en de mooie voorbeelden. Zo kunnen we elkaar ondersteunen bij verantwoord, veilig en effectief medicijngebruik.

Informatiebijeenkomst

Een onderdeel van de voorlichtingscampagne ‘Wijs met medicijnen’ is het organiseren van een informatiebijeenkomst. Een goede gelegenheid om ouderen bewust te maken van de eventuele risico’s die ze lopen als ze verschillende medicijnen gebruiken. Voor zo’n bijeenkomst kun je via apothekersorganisatie KNMP een apotheker inschakelen die een presentatie geeft. Maak voor de organisatie verder vooral gebruik van de checklist en de voorbeeldbrieven uit het informatiepakket.

Welke onderwerpen komen zoal aan bod?

  • De werking en bijwerking van medicijnen en ook de wisselwerking tussen medicijnen
  • Het gebruik van een medicijndoos
  • Waar vind je betrouwbare informatie of een goed leesbare bijsluiter
  • Het belang van goede communicatie tussen arts en apotheker

Informatiepakket en boekje

In de zijbalk kun je klikken op de pagina: "Informatiepakket Wijs met Medicijnen". Hier zijn verschillende materialen bomvol informatie te vinden die je gemakkelijk kunt downloaden en doornemen.

In de zijbalk staat ook een link naar de pagina: "Boekje Wijs met medicijnen", dit is een boekje met handige informatie die je meekrijgt na een voorlichtingsbijeenkomst.