Onderwerp

Samen Slim Bewegen

Regelmatig bewegen is goed voor je lijf. Doe je dit samen met anderen en zet je ondertussen je hersenen aan het werk, dan is de gezondheidswinst nog groter. Vanuit die wetenschap start KBO-PCOB binnenkort het project  Samen Slim Bewegen. 

Combinatie bewegen, denken en ontmoeting
Bewegen is essentieel om uzelf gezond en energiek te voelen. Volgens professor dr. Frans Verhey, initiator van de geheugenpoli, is “bewegend denken” en “denkend bewegen” van belang om mentale achteruitgang te voorkomen en/of geheugenverlies te remmen.
Daarnaast heeft iedereen behoefte aan sociaal contact, vooral naarmate we ouder worden. Onze Samen Slim Bewegen groepen bieden de mogelijkheid om samen te bewegen en anderen te ontmoeten. Tijdens de (korte) wandelingen, begeleid door een gids en/of beweegcoach,  komen interessante thema’s aan bod. Het unieke van de Samen Slim Bewegen groepen, is de combinatie van ‘bewegen’, ‘denken’ en ‘ontmoeting’.

Van start op vier locaties
We gaan op vier locaties starten met Samen Slim Bewegen groepen.

Op 3 oktober vindt in Uden, gemeente Maashorst, de startbijeenkomst plaats.  Informatie over het aanmelden en het programma leest u in het document in de zijbalk.
Daarnaast zijn er drie afdelingen die op een later moment groepen gaan starten: PCOB-afdelingen Ede-Lunteren, PCOB Veendam-Wildervank-Menterwolde en PCOB Noordoostpolder. Zodra de data van deze groepen bekend zijn worden deze ook op deze pagina vermeld.  KBO-PCOB werkt samen met de Koninklijke Wandel Bond Nederland.

Week tegen de eenzaamheid
In het kader van de Week tegen Eenzaamheid hebben we op 2 oktober een samenwerking met Gezond Natuurwandelen waarbij we aan één van hun bestaande wandelgroepen in Rotterdam het element voor het gebruik van de hersenen toevoegen. Meer informatie hierover leest u in het document de zijbalk.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over Samen Slim Bewegen? Of wilt u vanuit uw afdeling ook een groep starten? Neem dan contact met ons op via samenslimbewegen@kbo-pcob.nl