Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

KBO-PCOB heeft vrijwilligersbeleid ontwikkeld en op basis daarvan het predicaat Gratis-VOG-organisatie. Daarmee is het mogelijk om een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen voor vrijwilligers.

Wil je binnen je afdeling, provinciale KBO-bond of andere verenigingsonderdeel van KBO-PCOB een gratis VOG aanvragen voor de eigen vrijwilligers? Dan kun je op verschillende manieren gebruikmaken van het ontwikkelde materiaal. Een mogelijkheid is dat je het beleid en de documenten van KBO-PCOB gebruikt als basis voor je eigen beleid. Je kunt er ook voor kiezen om in je eigen beleid of op je eigen website te vermelden dat je het vrijwilligersbeleid van KBO-PCOB onderschrijft en daarnaar handelt. Je kunt uiteraard ook een geheel eigen vrijwilligersbeleid ontwikkelen.

Vragen over de gratis VOG?