Gemeenteraadsverkiezingen

Iedere vier jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Bij uitstek dé momenten waarop je erbij moet zijn als lokale belangenbehartiger. Dan worden verkiezingsbeloften gedaan, programma’s geschreven en afspraken gemaakt. En dan moet je aan tafel met politieke partijen, raadsleden, wethouders.

In persoonlijke gesprekken kun jij aangeven wat belangrijk is voor de senioren die jij vertegenwoordigt. Door het sturen van brieven zet je je wensen en ideeën nog eens extra kracht bij. Als politici en bestuurders weten wat voor een groot deel van hun kiezers belangrijk is, dan zijn ze geneigd daar rekening mee te houden en te kiezen voor seniorvriendelijk beleid.

Ook de tijd na de verkiezingen, als de raadsleden zijn gekozen en de nieuwe politieke verhoudingen bekend zijn, is een belangrijke periode om je invloed te laten gelden.

Maar wil je echt serieus genomen worden, dan ben je er niet door alleen rondom verkiezingen je gezicht te laten zien. In relaties moet je investeren. Juist ook tijdens de raadsperiode van een college. In de Academie lees je binnenkort handige tips, goede voorbeelden van anderen, stappenplannen en voorbeeldbrieven. Maak er vooral gebruik van! Voor nu kijk op gemeenteraadsverkiezingen via de link in de zijbalk.